Društvo

Završena kontrola rada bolnice u Sremskoj Mitrovici zbog smrti bebe: Izveštaj ne može u javnost, dostavljen Tužilaštvu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/03/2024

-

10:51

Završena kontrola rada bolnice u Sremskoj Mitrovici zbog smrti bebe: Izveštaj ne može u javnost, dostavljen Tužilaštvu
Završena kontrola rada bolnice u Sremskoj Mitrovici zbog smrti bebe: Izveštaj ne može u javnost, dostavljen Tužilaštvu - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Završena je vanredna spoljna kontrola nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica, gde je nakon rođenja preminula beba Marice Mihajlović, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, a izveštaj je dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

U Ministarstvu zdravlja kažu da ne mogu da saopšte nalaz Komisije za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada, jer Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici vodi postupak protiv okrivljenog lekara zbog postupanja prema porodilji.

Rešenjem ministarke zdravlja Danice Grujičić imenovana je Komisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica u vezi sa stručnim postupanjem i ponašanjem prema porodilji.

Imenovana Komisija je 4. marta 2024. godine sačinila Izveštaj o vanrednoj spoljnoj proveri kvaliteta stručnog rada koji je 6. marta dostavljen ministarki zdravlja i u kojem je sadržan zaključak nadzornika sa mišljenjem o posledici po zdravlje pacijenta sa Predlogom mera za otklanjanje uočenih nedostataka.

"Izveštaj Komisije je dostavljen i Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici. S obzirom da Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici u predmetnom slučaju vodi istražni postupak protiv okrivljenog lekara zbog sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći na štetu oštećene M.M, i da je proširena istraga i u vezi postupaka koji su doveli do posledica po oštećenu J.I, ne mogu se saopštavati informacije sadržane u Izveštaju Komisije zbog ugrožavanja, odnosno ometanja vođenja istražnog postupka", navodi se u saopštenju.

Inače, Marica Mihajlović porodila se u januaru ove godine u porodilištu u Sremskoj Mitrovici. Beba je nakon porođaja preminula, a Marica tvrdi da se to desilo zbog akušerskog nasilja koje je dođivela na porođaju.

Ginekologu M.M., koji je bio na porođaju određen je pritvor, a Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici pokrenulo je postupak.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija