Društvo

Stigla promena, danas osetno hladnije, sa kišom, ponegde i pljuskovima: Kakvo nas vreme očekuje od ponedeljka?

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2024

-

08:29

Stigla promena, danas osetno hladnije, sa kišom, ponegde i pljuskovima: Kakvo nas vreme očekuje od ponedeljka?
Euronews/Ljiljana Gradinac - Copyright Euronews/Ljiljana Gradinac

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji se danas očekuje naoblačenje i zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegde mogu biti praćeni grmljavinom, sa severa i zapada Srbije, u toku dana i večeri će se premeštati ka ostalim krajevima.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni, samo u južnim i jugoistočnim krajevima tokom većeg dela dana slab i umeren, povremeno i jak, južni i jugozapadni vetar. Uveče i noću u brdsko-planinskim predelima kiša će preći u sneg i doći će do kratkotrajnog stvaranja, odnosno povećanja visine snežnog pokrivača.

Najniža temperatura od tri do devet stepeni Celzijusa na zapadu do 19 stepeni na jugoistoku Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu se očekuje oblačno i osetno hladnije s kišom. Kasnije po podne doći će do prestanka padavina, a uveče i noću do delimičnog razvedravanja. Vetar umeren severozapadni, po podne u slabljenju i skretanju na zapadni.

Jutarnja temperatura oko 10 °C, zatim u padu i sredinom dana biće oko osam stepeni Celzijusovih a  uveče oko pet stepeni. Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u ponedeljak očekuje promenljivo oblačno i sveže, sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše, a na planinama snega. Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije.

Na severu i istoku Srbije biće i vetrovito, sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom. Uveče i noću vedro. U utorak ujutro u većem delu prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz. U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada, a južni i jugoistočni vetar biće u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama.

Popodne i uveče ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. U sredu i četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom. U sredu i dalje vetrovito, a slabljenje vetra se očekuje u četvrtak, kada će skrenuti na severozapadni pravac. Od petka do kraja meseca pretežno sunčano.

Komentari (0)

Srbija