Društvo

Grujičić na ATOMEXPO 2024: Nuklearna medicina budućnost u lečenju pacijenata

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2024

-

19:05

Grujičić na ATOMEXPO 2024: Nuklearna medicina budućnost u lečenju pacijenata
Danica Grujičić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da je nuklearna medicina budućnost u lečenju pacijenata.

Ona je u obraćanju na Međunarodnom forumu ATOMEXPO 2024 u Sočiju, posvećenom globalnoj upotrebi nuklearne energije, istakla da je nuklearna medicina budućnost u lečenju pacijenata, navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje da je Grujičić kazala da će uskoro sve više zdravstvenih problema moći da se rešava upravo uz pomoć te grane medicine.

"Kada je reč o onkologiji i lečenju onkoloških pacijenata dostignućima nuklearne medicine, Rusija je već zakoračila u 22. vek. Kada sam nedavno razgovorala sa vašim ministrom zdravlja Mihailom Muraškom koji nam je bio u poseti, rekla sam da Ministarstvo zdravlja i Srbiju interesuje upravo primena nuklearne medicine", poručila je Grujičić prilikom obraćanja. 

Forum okuplja predstavnike 75 država, 4.500 učesnika, među kojima su ministri i predstavnici vladinih agencija, predstavnici najvećih kompanija globalne nuklearne industrije, kao i brojni međunarodni stručnjaci.

Najavljeno je da će Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u Sočiju potpisati i Memorandum o saradnji sa kompanijom „Rosatom“, globalnim liderom u primeni nuklearne energije u raznim oblastima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija