Društvo

Košava posustaje, stiže razvedravanje: U Srbiji danas do 22 stepena, narednih dana letnje temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/03/2024

-

07:31

Košava posustaje, stiže razvedravanje: U Srbiji danas do 22 stepena, narednih dana letnje temperature
Košava posustaje, stiže razvedravanje: U Srbiji danas do 22 stepena, narednih dana letnje temperature - Copyright Euronews/Ljiljana Gradinac

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji danas razvedravanje, uz slabljenje vetra i sa temperaturama do 22 stepena. Narednih dana sunčano, suvo i uz letnje temperature.

Košava je u toku noći dostigla je svoj maksimum, pa su zabeleženi udari brzine od 104 kilometara na čas, kao što je na primer bilo u Vršcu. Košava će od danas biti u slabljenju, međutiim još danas i sutra će duvati pojačan do jak jugozapadni vetar, navodi urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

U toku noći stigi su i kišonosni oblaci, ali se oni, zbog jakog vetra na visini, kreću vrlo brzo i uskoro će napustiti Srbiju.

U narednim satima doći će do postepenog razvedravanja, tako da će veći deo dana biti suvo i delimično sunčano.

temperatura će danas biti za koji stepen niža nego juče, ali će vrednosti i dalje biti daleko iznad proseka. U najtoplijem delu dana kretaće se od 19 stepeni u Negotinu, do 22 stepena u Loznici. Maksimalna dnevna u Beogradu iznosiće 21 stepen.

Što se meteoalarma tiče, viši naradzasti je iskljujen, dok je na snazi sada žuti zbog kiše i grmljavine kojih je bilo u toku noći i jutra.

U petak i za dane vikenda sunčano, suvo i uz letnje temperature.

Južni vetar usloviće priliv toplog vazduha koji će podići živu u termometru i do 29 podeljka.

Toplo vreme zadržaće se do prve dekade aprila, možda i duže od toga. Povremeno će padati kiša, ali neće biti velikih količina.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija