Društvo

Stanje na putevima: Raskvašeni sneg i mokri kolovozi na pojedinim deonicama, kamioni na granici čekaju do šest sati

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2024

-

08:03

Stanje na putevima: Raskvašeni sneg i mokri kolovozi na pojedinim deonicama, kamioni na granici čekaju do šest sati
Stanje na putevima: Raskvašeni sneg i mokri kolovozi na pojedinim deonicama, kamioni na granici čekaju do šest sati - Copyright Euronews/Ljiljana Gradinac

veličina teksta

Aa Aa

Na pojedinim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, pa se vozačima preporučuje oprez, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja su prohodni i nema snega.

Državni putevi II prioriteta održavanja, kao i najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja su prohodni i nema snega.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

II A-210   Jošanička Banja - Kopaonik
II A-197   Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana
II A-198   Odvraćenica - Preko Brdo
II A-210   Kopaonik - Rudnica
II A-211   Kopaonik - Jaram

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka, upozoravaju iz Puteva Srbije.

Na teritoriji Zaječara su učestali sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala).

Javno preduzeće Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji. 

Stanje na graničnim prelazima

Prema informacijama Uprave granične policije dobijenim u 5.15 časova, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja, dok teretna vozila na GP Batrovci izlazu iz zemlje čekaju šest sati, na Kelebiji i Gradini dva sata, a na Horgošu 90 minuta.

U dogovoru sa mađarskim graničnim organima, odlučeno je da će granični prelaz Horgoš 2 raditi od 05 do 23 časova, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Kako se navodi u saopštenju AMSS, na putevima u Sremu i Bačkoj još uvek može biti polomljenog granja zbog jučerašnjeg nevremena, jakih pljuskova praćenih olujnim vetrom.

Dosta bolji uslovi za vožnju očekuju vozače danas jer će toplo i sunčano vreme doprineti lakšoj prohodnosti puteva i sigurnijoj vožnji. 

Sve više je deonica na kojima je zbog započetih radova saobraćaj usporen ili se odvija uz povremeno kraće zastoje, dodaje se u saopštenju.

Kolona na Gradini i radovi na petlji Vrbas

Na auto-putu E-80, zbog zadržavanja teretnih motornih vozila, formirana je kolona teretnih vozila u smeru prema graničnom prelazu Gradina, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Na naplatnoj stanici Dimitrovgrad trenutno je na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila, uz povremena propuštanja, navodi se u saopštenju.

U periodu od 8 do 16 časova, danas će se izvoditi radovi na redovnom održavanju na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica petlja Sirig - petlja Vrbas u smeru Novi Sad - Subotica, zbog čega će, u zoni radova, biti zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom trakom, saopštili su Putevi Srbije.

Komentari (0)

Srbija