Društvo

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra o obeležavanju godišnjice od tragedije u Ribnikaru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/03/2024

-

21:45

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra o obeležavanju godišnjice od tragedije u Ribnikaru
Ministarstvo prosvete - Copyright Ministarstvo prosvete

veličina teksta

Aa Aa

Članovi Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" održali su juče drugu sednicu, na kojoj su razgovarali o obeležavanju godišnjice od tragedije i očuvanja sećanja na nevine žrtve od 3. maja 2023. godine.

Kako je saopšteno, na stanku je prisustvovala i ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, koja je pružila podršku Radnoj grupi i istakla da će Radna grupa preporuke i mere Multidisciplinarnog tima da implementira i sprovede kroz svoje resore, te da iste predloži Vladi.

Ona je istakla da je važno razvijanje i negovanje kulture sećanja.

Radna grupa je podržala inicijativu Viktimološkog društva Srbije.

Sastanku Radne grupe prisustvovali su i članovi Multidisciplinarnog tima, stručnjaci iz različitih oblasti, koji su iznosili predloge iz resora i oblasti u kome su angažovani.

Članovi Radne grupe su predstavnici ministarstva nadležnih za prosvetu, kulturu i javna ulaganja, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, vršilac dužnosti direktora Ogledne osnovne škole "Vladislav Ribnikar", dva predstavnika porodica ubijenih, kao i predstavnici ogranizacije Victim Support Europe, Viktimološkog društva Srbije i Instituta za pedagoška istraživanja.

Na sastanku je usvojen konačan tekst Poslovnika o radu, kojim su definisane aktivnosti koje će se u narednom periodu sprovoditi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija