Društvo

Pronađena žena sa snimka iz Beča, tvrdi da na njemu nije Danka Ilić: Prolazim kroz pakao

Komentari

Autor: Kosmo

03/04/2024

-

23:35

Pronađena žena sa snimka iz Beča, tvrdi da na njemu nije Danka Ilić: Prolazim kroz pakao
Beč 2020. godine - Copyright AP/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Širom Austrije danima traje potraga za dve Rumunke i devojčicom za koju se sumnja da je nestala Danka Ilić iz Bora zbog snimka Srbina iz Beča. Austrijski sajt "Kosmo" preneo je informaciju da je pronašao jednu od dve žene koja tvrdi da na snimku nije Danka, već njena ćerka.

Ovaj austrijski portal navodi da žene sa snimka nemaju nikakve veze sa kriminalnim miljeom i otmicom deteta. 

Rumunska državljanka A.C.S. (36), koji živi i radi u Beču, kaže da je bila u Velsu kada je shvatila da se na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji deli snimak sa njenim likom i da se za njom traga zbog nestalog deteta.

"U paklu sam od nedelje. Odmah sam otišla u policiju u Velsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Juče sam bila u policiji u 21. okrugu, zamolila sam ih da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dete i moju majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Veoma sam uplašen, nisam znala šta da radim, strah me je da ću izgubiti posao", kaže A.C.S. 

www.polizei.gv.at/LPD

 

Razgovor sa A.C.S. je bio veoma emotivan i težak zbog šoka u kome se ona nalazi, navodi austrijski portal. Razmišlja samo o tome šta je moglo da se desi da je bila otkrivena na ulici i da je alarmirana policija.

"Ovo kroz šta prolazim je strašno. Niko na svetu ne može da shvati kakva je to noćna mora. Mogla sam nevino da stradam. Ja sam majka, saosećam se sa detetom iz Srbije i volela bih da ga nađu. Ali ono što se radi sa mojom majkom je isto tako zastrašujuće. Sada je policija došla u moj dom, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za pretrpljen stres. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem zapisnik. Samo želim da ova priča prođe i da pokušam da je zaboravim", naglasila je Rumunka na kraju razgovora.

Austrijska policija objavila fotografije žena sa snimka

Bečka policija pozvala je građane da se jave policiji ako prepoznaju žene, ili znaju mesto na kojem se nalaze.

Austrijska policija je na svom sajtu objavila saopštenje povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić i snimka koji je u Beču napravio srpski državljanin.

Bečka policija preko Državnog tužilaštva traži da se slike tri osobe sa video-snimka službeno objave – time će službeno početi potraga za tri osobe – devojčicom i dvema ženama, čiji se identitet i dalje ne zna.

Građani koji prepoznaju osobe sa snimka trebalo bi hitno da se jave bečkoj kriminalističkoj policiji na 01-31310-33800, ili bilo kojoj policijskoj stanici.

"Objavili smo različite slike, sumnja se na otmicu Danke"

Portparol bečke policije Matijas Šuster izjavio je da je nakon uvida u snimke, koje je imala rodbina nestala Danke Ilić (2), vrlo verovatno da je u reč o nestaloj devojčici i naglasio da je u tom cilju policija danas objavila različite fotografije.

Šuster je za Tanjug naglasio da je Državna kriminalistička policija u Beču već pokrenula istragu.

"Imamo veoma dobar i blizak kontakt sa srpskim vlastima vezano za devojčicu koja je nestala 26. marta. Danas smo po nalogu bečkog javnog tužilaštva objavili različite slike, na tim snimcima vidi se malo dete i još dve žene. Nakon uvida rodbine u taj video materijal vrlo je verovatno da je u pitanju nestala devojčica", rekao je Šuster za Tanjug.

Tanjug/Vladimir Sporčić, Privatna arhiva

 

Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom. Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Kako se navodi u saopštenju policije nalog je izdat jer se sumnja na otmicu deteta i istovremeno pozivaju se svi koji poznaju žene ili znaju gde se one najave da se hitno jave policiji.

Iz MUP-a Srbije potvrđuju da se intenzivna potraga za devojčicom nastavlja, da je istraga proširena na teritoriju Srbije i da policija u Beču istražuje ovaj slučaj nakon snimka koji se pojavio sa tamvajske stanice u Beču, a na kojem se vidi devojčica koja podseća na Danku Ilić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija