Društvo

Kraljevčanin odlučio da biciklom osvoji Mont Everest - kreće na put dug oko 20.000 kilometara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/04/2024

-

07:11

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kraljevčanin Dragan Šibalić (46) rešio je da krene u avanturu dugu oko 20.000 kilometara, tako što će biciklom da putuje od Istanbula do Mont Everesta. 

U razgovoru za Euronews Srbija kaže da je povod za ovaj poduhvat izazov i ljubav prema avanturi, a planira da mu ovo putovanje ukupno traje oko godinu dana.

"Pred sebe uvek postavljam neki izazov. Pre devet godina sam išao biciklom od Srbije do Tokija, i tada sam za sedam meseci prešao 14.000 kilometara. Sada sam sebi postavio malo veći cilj i odlučan sam da ga realizujem", kaže.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Objašnjava da je većim delom sam sproveo kompletnu organizaciju puta i navodi da nije član nikakvog društva, već je samo entuzijasta koji uživa u ovakvim putovanjima.

"Delom imam i pomoć sponzora. Novac sam takođe zaradio i tako što sam obajavio dve knjige "Bicklom od Srbije do Tokija" i "Hodočašće svetom srpskom zemljom". Tada sam biciklom putovao po Kosovu i obišao sve manastire i crkve.  Gde god da sam prošao, ljudi su bili oduševljeni kada bi me videli. Bio sam u Kazahstanu, Mongoliji i svuda su me lepo primili", rekao je on.

Komentari (0)

Srbija