Društvo

Dim i miris paljevine osete se širom Beograda, u Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu da rade analize

Komentari

Autor: Jovana Stanković

08/08/2021

-

12:39

Dim i miris paljevine osete se širom Beograda, u Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu da rade analize
Dim i miris paljevine osete se širom Beograda, u Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu da rade analize - Copyright Naxi kamere

veličina teksta

Aa Aa

U određenim delovima Beograda građani se žale na dim i miris paljevine i zatvaraju prozore. Neprijatni mirisi najviše se osećaju na Novom Beogradu, Vračaru i Paliluli.

Euronews Srbija

 

"Bukvalno smo morali da zatvorimo porozore u stanovima, ne može da se diše", rekla je jedna građanka.

Iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd za Euronews Srbija nisu otkrili o čemu je tačno reč i šta je uzrok dima i neprijatnog misirisa, ali su rekli da su ekipe ovim povodom na terenu.

Euronews/Jovana Stanković

 

"Naše ekipe upravo rade na ovom slučaju i do sutra ujutro će završiti analize ii izveštaj za Sekrerarijat za zaštitu životne sredine", rečeno je iz GZZJZB.

Nije sasvim jasno da li dim i neprijatni mirisi imaju veze sa požarom koji je izbio na deponiji u Vinči.

Aleksandar Petrović

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je jutros gostujući na TV Pink da je ovaj požar lokalizvovan, ali da će njegovo gašenje da traje narednih dana.

Aleksandar Petrović

 

“Požar se prostire na oko pet hektara. Građani će moći da vide dim još nekoliko dana, obzirom da će gašenje trajati sigurno dan ili dva. Požar je sada pod kontrolom, ali će njegovo dogašavanje trajati nekoliko dana tako da u tom smislu nema opasnosti da se požar proširi, što je važno”, istakao je Vesić.

Iz MUP-a takođe navode da je požar u Vinči lokalizovan.

"Požar je stavljen pod kontrolu, a trenutno se na licu mesta nalazi šest vozila sa 15 vatrogasaca, koji, uz pomoć radnika mašina komunalnih službi, vrše gašenje i zatrpavanje površine koja gori", kažu iz MUP-a.

Komentari (0)

Srbija