Društvo

Vučević i Mojsilović posetili na VMA povređenog pripadnika 72. brigade

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2024

-

19:02

Vučević i Mojsilović posetili na VMA povređenog pripadnika 72. brigade
Vučević i Mojsilović posetili na VMA povređenog pripadnika 72. brigade - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Povređenog starijeg vodnika Vojvodića posetio je i komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni, general Miroslav Talijan, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

O zdravstvenom stanju pacijenta ministra odbrane i načelnika Generalštaba upoznao je načelnik Odeljenja za intenzivnu terapiju na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA, pukovnik doc. dr Ivo Udovičić.

Stariji vodnik Vojvodić po prijemu na VMA hitno je operisan. 

Iako postoperativni tok protiče uredno njegovo stanje je i dalje ozbiljno, nalazi se na Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju i o njegovom oporavku vodi računa konzilijum lekara specijalista VMA.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Poseti su prisustvovali i načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr Radivoje Anđelković i zamenik načelnika VMA, brigadni general prof. dr Dragan Dinčić.

Ronioci su jutros pronašli telo zastavnika Vojske Srbije, Mijodraga Toškovića koji je tokom jučerašnjih vežbi desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane.

Stariji vodnik Vojvodić, koji je juče teško povređen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je sinoć operisan i nakon operacije nalazi se na intenzivnoj nezi. 

Ministar odbrane Vučević izrazio je danas saučešće porodici zastavnika Mijodraga Toškovića. 

On je zahvalio Toškoviću na svemu, dodavši da je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija