Društvo

Danas sunčano i toplije: Nakon prohladnog jutra, temperature i do 20 stepeni, kakvo nas vreme očekuje za vikend?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/04/2024

-

07:24

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Postepeno se bližimo početku maja, a period hladnog i nestabilnog vremena ostaje za nama. Porast vazdušnog pritiska iznad Mediterana omogućava postepeno razvedravanje, te ćemo već danas imati pretežno sunčano i uglavnom suvo vreme.

Nešto više oblačnih perioda i poneka kap kiše zahvatiće planinske predele naše zemlje sredinom dana, međutim u ostalim predelima ostaje suvo i sunčano, navodi meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Zajedno sa razvedravanjem stiže nam i porast temperature. Nakon prohladnog jutra sa temperaturom koja se u većini mesta kretala daleko ispod proseka, sledi intenzivnije otopljenje. U najtoplijem delu dana živa u termometru će se kretati od 16 do 20 stepeni.

Sunčano i mirno vreme sa slabim vetrom omogućava zadržavanje toplog vazduha u prizemnom sloju atmosfere, a na suncu će se činiti da je toplije od izmerenih vrednosti.

Poslednji vikend u aprilu obeležiće toplo prolećno vreme. Temperatura će se kretati između 20 i 25 stepeni, a vreme ostaje vedro i sunčano.

Drugog dana vikenda počinje da duva jugoistočni vetar koji će sve do 1. maja postepeno jačati. Tako će poslednje dane ovog veoma promenljivog aprila obeležiti vetrovito, toplo i uglavnom sunčano vreme, dok nam početak maja donosi i poneku kap kiše.

Progostički modeli za 1. maj najavljuju jak i olujni vetar sa temperaturom  preko 25 stepeni, a tokom večeri moguća je i slaba kiša.

Za kraj naredne nedelje prognozira se novo prolazno naoblačenje sa kišom i blaži pad temperature, ali je pred nama sedam suvih i sunčanih prolećnih dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija