Društvo

Smena sunca i oblaka, ponegde je moguća i kiša: Kad stiže promena vremena?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/04/2024

-

07:29

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Pljuskove i grmljavinu danas će zameniti oblaci i dugotrajna slaba kiša, a priliv hladnog vazduha sa severa donosi nam i osetnije zahlađenje, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Pod uticajem ciklona, odnosno polja niskog vazdušnog pritiska, ostajemo još danas. Gojković objašnjava da to znači da ćemo sve do večernjih sati imati pretežno oblačno vreme, a da se slabe do umerene padavine očekuju povremeno i to sve do večernjih sati u predelima južno od Kragujevca. 

"U severnim predelima smenjivaće se sunce i oblaci, a moguća je samo poneka kap kiše. Ciklon nam donosi i nešto svežiju vazdušnu masu, te će se u najtoplijem delu dana temperatura kretati od 10 stepeni na krajnjem jugu do 14 u Beogradu", kaže Gojković.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Nakon dva dana sa jakim vetrom danas ostaje mirno. Slab vetar promenljivog pravca očekuje se u većini mesta, a od sutra počinje da duva južni vetar što znači i osetniji porast temperature.

"Potpuna stabilizacija vremena stiže nam sa porastom vazdušnog pritiska, te će kraj ove nedelje obeležiti sunčano, suvo i osetno toplije vreme. U subotu i nedelju temperatura će se ponovo kretati iznad 20.podeljka, a drugog dana vikenda lokalno se očekuje i do 25 stepeni", rekla je ona.

Trenutni prognostički modeli najavljuju mirno prolećno vreme i za prve dane maja, sa prijatnom temperaturom između 20 i 25 stepeni Celzijusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija