Politika

U Srbiji danas oblačno i hladno, povremeno kiša, na planinama sneg

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

21/04/2024

-

08:19

U Srbiji danas oblačno i hladno, povremeno kiša, na planinama sneg
Lepo vreme u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti oblačno i hladno, povremeno sa kišom, ponegde i pljuskovima, samo će tokom prepodneva na severu zemlje biti suvo. 

U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije padaće sneg. Veća količina padavina očekuje se u južnim, jugoistočnim i istočnim predelima zemlje. Vetar slab i umeren severozapadni. 

Najniža temperatura od četiri do osam, najviša od šest do 13 stepeni Celzijusa. U Beogradu danas oblačno i hladno, od sredine dana povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren severozapadni. 

Najniža temperatura oko sedam, najviša oko 11 stepeni Celzijusa.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Prognostički modeli za ponedeljak najavljuju oblačno, ali uglavnom suvo vreme sa temperaturom daleko ispod proseka. Još jedan ciklon sa Mediterana stiže nam već u utorak, a to znači nov nalet intenzivnih kišonosnih oblaka. Nestabilno vreme, sa dosta kišnih sati zadržaće se tokom cele naredne nedelje, a temperatura će samo ponegde prelaziti 15 stepeni. 

Prvu polovinu aprila obeležilo je ekstremno toplo vreme, a toplotni talas sa temperaturom i za 10 stepeni iznad proseka trajao je nešto više od dve nedelje. Druga polovina aprila donosi nam temperaturu ispod proseka, a izvesno je da će oblaci i povremene padavine obeležiti i prve dane maja. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija