Društvo

Spremite se za moguće gužve na putu: Počinje prolećni raspust, a mnogi su spojili vikend sa praznicima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/04/2024

-

12:01

Spremite se za moguće gužve na putu: Počinje prolećni raspust, a mnogi su spojili vikend sa praznicima
Kolona vozila - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Učenici osnovnih i srednjih škola još danas su u školskim klupama, a zatim im sledi pauza od deset dana i prolećni raspust. Mnogi zaposleni će vikend spojiti sa prvomajskim i uskršnjim praznicima te se već u poslepodnevnim satima očekuje osetno intenzivniji saobraćaj, prvo na izlazima iz većih gradova i naseljenih mesta, a zatim i na svim ostalim putevima u Srbiji.

Đački raspusti i praznici su prilika za porodična putovanja. Neki će praznike provesti na selu, drugi na planinama i u banjama. Gde god da putujete naoružajte se strpljenjem, jer će sigurno biti gužve na svim deonicama, a i čekanja na naplatnim rampama.

Prema podacima Auto moto savez Srbije (AMSS) vremenski uslovi za vožnju su dobri, a zastoji su mogući na na deonicama na kojima su u toku radovi. Na naplatnim rampama trenutno nema, ali se mogu očekivati popodne.

Tanjug/Rade Prelić

 

Prema poslednjim informacijama iz JP Putevi Srbije, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične policije Srbije dobijenim u 5.15 sati, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, dok su trenutno veća zadržavanja samo za kamione.

Završen raspust u Vojvodini

Učenici u Vojvodini već su bili na prolećnom raspustu od 28. marta do 3. aprila. Inače, u Srbiji važe dva školska kalendara. Za škole na teritoriji Vojvodine kalendar donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, dok za ostatak Srbije kalendar donosi Ministarstvo prosvete.

Nastava za sve osmake na teritoriji cele Srbije završava se 31. maja, odnosno u petak 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

profimedia

 

Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna 2024. godine, a završava se u petak, 30. avgusta 2024. godine. Za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, koji je zakazan za 17, 18. i 19. jun, a završava se u petak, 30. avgusta 2024. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija