Društvo

Stižu tropski dani, danas temperatura do 36 stepeni - narandžasti meteoalarm u delovima Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/08/2021

-

07:28

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Letnje vrućine i vedro nebo pratiće nas u narednih sedam dana, kaže urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorolog Milena Lazarevć. Kako je navela, samo se u pojedinim delovima zemlje očekuju kratkotrajni pljuskovi.

"Na osveženje, u vidu kratkotrajnih pljuskova, mogu da očekuju samo stanovnici brdsko-planiskih predela u to tek ponegde i ponekad", kaže ona.

U danu pred nama vedro, sparno i toplije nego juče.

"Od jutra do mraka će biti sunčano. Nešto više oblaka razviće se poslepodne iznad Kopaonika i Zlatibora gde može malo zagrmeti, a nije isključen ni po koji letnji pljusak", kazala je Lazarević.

Što se vetra tiče, dodaje ona, biće mirno i tiho. Duvaće slab do umeren vetar severnog pravca.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

"Biće i toplije nego juče. Maksimalna dnevna kretaće se od 33 stepena na severu zemlje do 35-36 stepeni na jugu i jugoistoku. Republički Hidormeteorološki Zavod Srbije upalio je viši stepen upozorenja, naradžasti meteoalarm koji upozorava da velike vrućine koje mogu biti neprijatne za većinu hroničnih bolesnika ali i životinja. Narandžasti meteoalarm upaljen je za istočnu, jugoistočnu Srbiju kao i Kosovo i Metohiju", rekla je Lazarević.

Što se narednih dana tiče, ostaje sunčano, vedro, sparno i veoma toplo. Temperatura se tokom dana neće spuštati ispod 30 stepeni Celzijusa, a moguće je da uskoro ponovo dostigne i 40.  Ipak, noći će biti prijatnije naročito u ruralnim sredinama gde će temperatura ići i ispod 15 stepeni.

Komentari (0)

Srbija