Društvo

Pljuskovi u pojedinim delovima zemlje: Očekuje nas nestabilno vreme uz pad temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/05/2024

-

08:50

Pljuskovi u pojedinim delovima zemlje: Očekuje nas nestabilno vreme uz pad temperature
Pljuskovi u pojedinim delovima zemlje: Očekuje nas nestabilno vreme uz pad temperature - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Za drugi dan maja na repertoaru kiša, pljuskovi i grmljavina, dok će temperatura u pojedinim delovima zemlje rasti i do 25 stepeni. Očekuje se da će i ovaj maj biti topliji od višegodišnjeg proseka, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Ona objašnajva da će se minimalne, jutarnje temperatura kretati oko 15 podeljka, dok će maksimalna biti oko 25 stepeni.

Što se padavina tiče, količine će se zadržati u granicama proseka, pa se procenjuje da će majske kiše doneti oko 60 litara po metru kvadratnom.

Navodi i da se u Severnom moru formirao ciklon koji će se u narednim satima još produbiti,  

što za nas znači da nas očekuje duži nestabilan period sa kišom i pljuskovima.

Pad temperature i kiša

U danu pred nama biće primetno postepeno naoblačenje. Dok će u prepodnevnim časovima biti malo sunca, u drugom delu dana biće oblačno i tmurno vreme.

Lokalno će poslepodne biti kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Ova vrsta lokalnih nestabilnosti javljaće se širom zemlje, sa akcentom na krajnji zapad Srbije i Vojvodinu.

Međutim, košava polako slabi, pa će tako još prepodne jači udari biti zabeleženi u Banatu, nakon čega će se vetar smiriti u celoj zemlji.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kada je reč o temperaturi, ona će od danas biti u postepenom padu. Maksimlna dnevna kretaće od 20 stepeni na jugu do 25 na severu.

I u Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, od sredine dana u pojedinim delovima grada povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Šta nas čeka u narednim danima?

U nastavku nedelje vreme ostaje nestabilno, uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu.

Vetar će oslabiti, a dnevne temperature biće u postepenom padu. Jutarnja će se kolebati oko 15 podeljka, a maksimalna oko 20 stepeni Celzijusa.

U petak i subotu biće pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a najviša dnevna temperatura u većini mesta biće u intervalu od 18 do 22 stepena.

Zatim će uslediti promenljivo oblačno i toplije vreme, u nedelju i ponedeljak suvo i toplije, a od utorka ponovo mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

Komentari (0)

Srbija