Društvo

Vladan Đokić ponovo izabran za rektora Univerziteta u Beogradu: Odluka doneta jednoglasno

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2024

-

21:21

Vladan Đokić ponovo izabran za rektora Univerziteta u Beogradu: Odluka doneta jednoglasno
Vladan Đokić ponovo izabran za rektora Univerziteta u Beogradu: Odluka doneta jednoglasno - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Savet Univerziteta u Beogradu (UB) izabrao je danas Vladana Đokića za rektora tog univerziteta sa mandatom od tri naredne školske godine.

Đokić je izabran jednoglasno za rektora - 38 prisutnih članova Saveta je glasalo za njega.

Đokić je bio jedini kandidat za rektora, a za njega je glasao 51 član od 57 koji su bili prisutni na aprilskoj sednici Senata.

Đokić je tom prilikom u svom obraćanju Senatu pre glasanja istakao da će se, ukoliko bude ponovo izabran, zalagati za bolji položaj studenata i bolju regulaciju finansiranja studija iz budžeta.

Kako je tada naveo, zalagaće se da oko 30 stanova koji su u posedu Univerziteta u Beogradu budu u komercijalnom opticaju, a da se prihod od iznajmljivanja tih nekretnina iskoristi za novčane nagrade najboljim studentima i ulaganja u istraživanje mladih istraživača.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Đokić je naglasio da će se posebno zalagati za izradnju stambenog kompleksa u beogradskom bloku 33 u kome će mladi istraživači i istaknuti studenti moći da kupe stanove po povlašćenim cenama.

On je za rektora Univerziteta u Beogradu izabran u junu 2021. godine i bio je dekan Arhitektonskog fakulteta.

Đokić je nakon završenih studija na Univerzitetu u Beogradu na Arhitektonskom fakultetu, 1991. godine magistrirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Južne Kalifornije u Los Anđelesu.

Sedam godina kasnije doktorirao je i na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Takođe, danas će se birati i četiri prorektora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija