Društvo

Rektor Univerziteta u Beogardu: Za akademsku zajednicu u Srbiji Kosovo nije dnevna ni politička tema

Komentari

Autor: Fonet

28/01/2024

-

12:47

Rektor Univerziteta u Beogardu: Za akademsku zajednicu u Srbiji Kosovo nije dnevna ni politička tema
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić izjavio je da za akademsku zajednicu u Srbiji Kosovo nije dnevna ni politička tema, već stalna, svakodnevna realnost u neprestanom profesionalnom radu, saopštio je beogradski univerzitet.

Đokić je, povodom proslave praznika Svetog Save, na sednici Rektorskog kolegijuma Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici rekao da beogradski univerzitet snažno podržava rad i opstanak Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Mitrovici i da će nastaviti da to čini.

"Univerzitet u Beogradu drži širom otvorena vrata za kolege i studente sa Kosova i Metohije. Ali što je još važnije, na sve načine, snažno podržava rad Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Mitrovici, rekao je Đokić i poručio da će i dalje pomagati da ostanu jedan od najjačih stubova opstanka Srba na Kosovu.

Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ima oko 9.000 studenata na 10 fakulteta, 721 profesora i 336 stručnih saradnika. Od 1999. sedište Univerziteta u Prištini privremeno je premešteno u Kosovsku Mitrovicu i funkcioniše u sastavu obrazovnog sistema Republike Srbije i član je Konferencije univerziteta Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija