Društvo

Rektor Univerziteta u Beogradu uputio poruku saučešća rektorki Karlovog univerziteta

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2023

-

19:05

Rektor Univerziteta u Beogradu uputio poruku saučešća rektorki Karlovog univerziteta
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Povodom ubistva 14 osoba na Karlovom univerzitetu u Pragu, rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić uputio je poruku saučešća rektorki prof. dr Mileni Kraličkovoj i svim praškim kolegama, profesorima i studentima.

"U vreme godine koje bi trebalo da bude ispunjeno radošću, veseljem i pre svega mirom, sa velikom tugom i nevericom primili smo vesti o tragičnim događajima koji su se desili juče u Pragu. Kao zemlja koja se još uvek oporavlja od masovnih ubistava koja su se desila ovog proleća, u potpunosti razumemo ozbiljnost ovakvih nemilih i nasilnih događaja, koji u potpunosti poljuljaju temelje svega onoga za šta se kao zajednica zalažemo", naveo je Đokić u poruci saučešća.

On je u ime Univerziteta u Beogradu, studenata i profesora, kao i u svoje lično ime, izrazio najdublje saučešće porodicama svih koji su tragično izgubili živote tokom jučerašnjih događaja.

"U ovom teškom trenutku, naše misli su uz čitavu akademsku zajednicu Karlovog univerziteta i uz stanovnike Praga i čitave Češke Republike. Nadamo se da će se svi povređeni uspešno i brzo oporaviti. Univerzitet u Beogradu vam šalje svoju bezrezervnu podršku i iskreno saosećanje", naveo je Đokić.

U pucnjavi na Karlovom univerzitetu u Pragu ubijeno je 14 osoba, a napadač, 24-godišnji student, izvršio je samoubistvo.

Univerzitet u Beogradu i Karlov univerzitet u Pragu imaju tradicionalno bliske odnose i dobru saradnju, poslednjih godina i u okviru konzorcijuma evropskih istraživačkih univerziteta LERU CE7, saopštio je Univerzitet u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija