Društvo

Profesor Vladan Đokić dobio podršku Senata za kandidata za rektora Univerziteta u Beogradu

Komentari

Autor: Fonet

17/04/2024

-

15:41

Profesor Vladan Đokić dobio podršku Senata za kandidata za rektora Univerziteta u Beogradu
Profesor Vladan Đokić dobio podršku Senata za kandidata za rektora Univerziteta u Beogradu - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Profesor Arhitektonskog fakulteta Vladan Đokić dobio je podršku Senata za kandidata za rektora Univerziteta u Beogradu za naredne tri školske godine.

Za Đokića je glasao 51 član Senata, od njih 57 koliko ih je glasalo, dok je šest glasačkih listića proglašeno za nevažeće.  Na listi evidentiranih kandidata nalazio se samo Vladan Ðokić, koji je aktuelni rektor.

On je prethodno dobio podršku 36 fakulteta i instituta, od ukupno 42 koliko ih je u sastavu Univerziteta u Beogradu. Rektora po zakonu bira Savet Univerziteta u Beogradu, na sednici koja će biti održana 9. maja.

Đokić je u svom obraćanju Senatu pre glasanja istakao da će se, ukoliko bude ponovo izabran, zalagati za bolji položaj studenata i bolju regulaciju finansiranja studija iz budžeta.

Kako je naveo zalagaće se da oko 30 stanova koji su u posedu Univerziteta u Beogradu budu u komercijalnom opticaju, a da se prihod od iznajmljivanja tih nekretnina iskoristi za novčane nagrade najboljim studentima i ulaganja u istraživanje mladih istraživača.

Đokić je naglasio da će se posebno zalagati za izradnju stambenog kompleksa u beogradskom bloku 33 u kome će mladi istraživači i istaknuti studenti moći da kupe stanove po povlašćenim cenama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija