Društvo

Temperatura i dalje ispod proseka: Šta nam donosi vikend?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/05/2024

-

08:32

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Danas nas očekuje više sunca, manje oblaka i znatno manje kiše nego juče. Međutim temperatura će i dalje biti ispod proseka, pa će živa u termometru u najtoplijem delu dana dostići 22. podeljak. 

Današnje vremenske prilike relativno će pozitivno uticati na većinu meteoropata, a izvesne tegobe mogu imati kardiovaskularni bolesnici, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković dodajući da se od reakcija očekuju blaga glavobolja, kao i poremećaj sna.

Takođe, atmosfera je danas stabilnija nego juče, a visiniski ciklon je oslabio i otišao dalje od nas, pa sada ponovo jača polje anticiklona, što znači da će danas i narednih dana biti više sunca.

Međutim, na prednjoj strani ovog anticiklona i dalje će se ka nama spuštati svežiji vazduh, zato će temperatura u pojednim mestima i dalje biti ispod proseka

Danas smena sunca i oblaka

Što se današnjeg vremena tiče, u narednim satima očekuje nas smena sunca i oblaka. U severnim predelima dominiraće sunčani sati, dok će na jugu i dalje biti oblaka, ali ne kiše.

Kiša i pljuskovi mogući su samo u brdsko-planinskim predelima i to zbog same orografije terena, objašnajva naša meteorološkinja.

Ona takođe dodaje da nas danas u proseku očekuje oko pet sunčanih sati.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Temperatura će i dalje ponegde biti ispod proseka, a u najtoplijem delu dana očekuje nas od 17 do 22 stepena.

U Beogradu će ujutru biti potpuno oblačno i suvo, a duži sunčani intervali očekuju se od sredine dana, a očekuju se temperature oko 21 stepen.

Za vikend promenljivo 

Svež vazduh i dalje cirkuliše iznad Srbije zbog severnog vetra koji duva na visini.

U prizemlju je počeo da duva južni i jugoistočni i on će danas imati nešto jače udare na potezu od Negotina do Vršca, dok će u ostalim predelima biti mirnije.

Za dane vikenda očekuje nas promenljivo, ali relativno stabilno vreme.

Kiša i pljuskovi očekuju se samo na lokalnom niovu i uglavnom će ih biti u predelima blizu planina.

Temperaturni maksimumi biće između 19 i 24 stepena što je negde i prosek za prvu polovinu maja, zaključuje Ćirković.

Komentari (0)

Srbija