Društvo

Zbog kiše na jugu i istoku Srbije upaljen meteoalarm, spremite se za košavu i olujne udare

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/05/2024

-

07:43

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Meteoalarm je danas aktiviran zbog mestimične kiše koja će padati na jugu i istoku Srbije, ali i košave koja će u Banatu imati udare veće od 60 kilometara na čas. Košava će duvati i danas i sutra. Međutim, od petka možemo da očekujemo njeno slabljenje, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Dodaje da će najjači udari danas biti zabeleženi sredinom dana u dolini Dunava. Jugoistočni vetar na ovom području imaće olujne udare, veće od 60 kilometara na čas.

"Kišu i pljuskove i danas treba da očekuju stanovnici koji žive na jugu, zapadu i istoku Srbije. Na severu, u Vojvodini i Beogradu, smenjivaće se sunce i oblaci, ali neće biti kiše", kaže ona.

Temperatura danas u okvirima višegodišnjeg proseka. U najtoplijem delu dana kretaće se od 18 stepeni na jugu, do 23 stepena na severu, a 22 će biti i u Beogradu.

U petak i za dane vikenda toplije. Ponovo ćemo imati vrednosti koje su oko 30 podeljka.

"Atmosfera se neće u potpunosti stabilizovati, što znači da još uvek može pasti malo kiše. Ovo se pre svega odnosi na petak, kada se preko severnih predela očekuje prelazak jednog fronta. Kiša će dakle danas padati na jugu i istoku, u petak na severu zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija