Društvo

Srpski helikopteri juče u 30 naleta stavili pod kontrolu vatru u dva sela na Eviji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/08/2021

-

11:31

Srpski helikopteri juče u 30 naleta stavili pod kontrolu vatru u dva sela na Eviji
Srpski helikopteri juče u 30 naleta stavili pod kontrolu vatru u dva sela na Eviji - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Helikopterske jedinice koji na ostrvu Evija zajedno sa grčkim kolegama ulažu nadljudske napore u borbi sa vatrenom stihijom koja je zahvatila ovo ostrvo, saopšteno je iz MUP. 

Srbija je poslala i tri helikoptera, dva „bel 212“ i jedan „H-145“, sa 14 članova posade, pilotima i vazduhoplovnim mehaničarima.

MUP Srbije

 

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić naveo je da je tokom jučerašnjeg dana Helikopterska jedinica u 30 naleta, iznad severozapadnog dela ostrva, izbacila 35 tona vode, na dva sela koja su bila ugrožena požarom koji je krajem dana lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

MUP Srbije

 

Komandant Helikopterske jedinice rekao je da je posada sa helikopterima smeštena u vojnoj bazi Tanagra, koja se nalazi 20 minuta leta od severnog dela ostrva koji je prostor angažovanja srpskih helikoptera.

MUP Srbije

 

Vulin je naveo da  je ponosan na pripadnike ove jedinice koji su nakon maksimalnog angažovanja na gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, nastavili rad kako bi pomogli bratskom grčkom narodu u borbi sa požarima koji su ih zadesili.

Komentari (0)

Srbija