Društvo

RHMZ izdao hitno upozorenje: Sever Raškog okruga pogodiće pljuskovi, jak vetar i sugradica

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/06/2024

-

18:32

RHMZ izdao hitno upozorenje: Sever Raškog okruga pogodiće pljuskovi, jak vetar i sugradica
RHMZ izdao hitno upozorenje: Sever Raškog okruga pogodiće pljuskovi, jak vetar i sugradica - Copyright Euronews Serbia/Tara Tomović

veličina teksta

Aa Aa

Republički hidrometeorološki zavoda (RHMZ) izdao je hitno upozorenje na intenzivne pljuskove, jak vetar i pojavu sugradice i grada na severu Raškog okruga u naredna dva sata.

Oblačnost koja na severu Raškog okruga uslovljava intenzivne pljuskove sa grmljavinom i gradom u narednih sat do dva će se premeštati ka Rasinskom i Pomoravskim okrugu", navodi se u saopštenju.

Ranije danas Beograd je pogodilo nevreme, a RHMZ je izdao upozorenje za 11 sati gde je naveo da treba da se očekuje veoma nestabilno vreme sa jakim olujnim vetrom u zoni pljuska sa lokolnom pojavom grada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kako se navodi na sajtu RHMZ, do petka se očekuje promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

Dnevna temperatura danas će biti od 25 stepeni na severu i zapadu do 33 stepena na jugoistoku Srbije.

Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26 stepeni, a na jugoistoku i dalje oko 30 stepeni.

Na jugu zemlje osvežiće tek u petak. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija