Društvo

Sutra preliminarni rezultati male mature, konačna rang lista 25. juna

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2024

-

08:55

Sutra preliminarni rezultati male mature, konačna rang lista 25. juna
Tanjug/Vladimir Šporčić - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Preliminarni rezultati završnog ispita za učenike osmog razreda biće objavljeni sutra, kada roditelji mogu da ulože prigovore, dok se konačni rezultati očekuju 25. juna, izjavio je danas Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd. 

Filipović je za Tanjug ocenio da je završni ispit za sve beogradske osnovce uspešno završen.

"Čeka ih upis u srednju školu, odnosno već 22. juna roditelji i učenici preko portala Moja srednja škola ili neposredno u školi moći će da vide preliminarne rezultate”, rekao je načelnik Školske uprave Beograd.

On je objasnio da istog dana mogu da ulože prigovor na pojedine zadatke, a konačna rang lista biće objavljena 25. juna dok je 26. i 27. juna podnošenje liste želja. 

“Lista želja se takođe može podneti neposredno u školi i popunjavanje uglavnom i bude u školi jer je razredni starešina tu da pomogne učenicima pri popunjavanju, a naravno mogu i preko portala Moja srednja škola”, rekao je Filipović. 

Nakon toga, kako je rekao, sledi raspodela učenika po školama 2. jula, a od 4. do 7. jula je upis u škole. 

“Svi učenici koji iz opravdanih razloga nisu pristupili polaganje u junskom roku, a to je mali broj na nivou zemlje moći će da polažu u avgustovskom roku”, rekao je Filipović. 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija