Društvo

Nastavlja se gašenje požara u Vinči, beli dim i dalje prisutan

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/08/2021

-

11:40

Nastavlja se gašenje požara u Vinči, beli dim i dalje prisutan
Nastavlja se gašenje požara u Vinči, beli dim i dalje prisutan - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Tokom jutra nastavljeno je sa zagašavanjem požara na deponiji u Vinči, na osnovu izveštaja od Beo Čiste Energije i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, saopšteno je iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Požar je i dalje dubinskog karaktera, beli dim je prisutan. Nastavlja se prekrivanje požarom zahvaćeneog područja inertnim materijalom i polivanje zahvaćenog područja emulzijom na bazi algi rastvorenih u vodi.

"U aktivnostima gašenja požara učestvovuju Beo Čista Energija d.o.o. i vatrogasna jedinica", navodi se u saopštenju.

Od Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, Sekretarijat je dobio dnevni izveštaj o stanju zagađenosti vazduha od sinoć od 20 sati do jutros do 8 časova.

Kada je reč o analizi podataka dobijenih sa automatskih mernih stanica, navedeno je za merno mesto Ovča da se za navedeni period vazduh može oceniti kao odličan ili dobar. 

Za merno mesto Zemun piše: "Na osnovu navedenih koncentracija izračunavanjem indeksa kvaliteta vazduh se za navedeni period može oceniti kao prihvatljiv, i zagađen pre svega zbog koncentracija suspendovanih čestica PM10 u periodu od 21 do 22 časova".

Na mernim mestima Bulevar despota Stefana i Novi Beograd, piše da se za navedeni period vazduh može oceniti kao dobar i prihvatljiv, pre svega zbog koncentracija azot-dioksida. 

Za merna mesta Dragiša Mišović i Vinča piše da se vazduh može oceniti kao odličan ili dobar u navedenom periodu.

Prethodnih dana grđani u određenim delovima prestonice žalili su se na dim i smrad u vazduhu.

Gradađanima se savetuje da ukoliko osete prisustvo dima u vazduhu zatvore prozore i izbegavaju boravaka na otvorenom prostoru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija