Društvo

Smanjena prisutnost belog dima na deponiji u Vinči, objavljen dnevni izveštaj o zagađenosti vazduha u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/08/2021

-

11:27

Smanjena prisutnost belog dima na deponiji u Vinči, objavljen dnevni izveštaj o zagađenosti vazduha u Beogradu
Smanjena prisutnost belog dima na deponiji u Vinči, objavljen dnevni izveštaj o zagađenosti vazduha u Beogradu - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Na deponiji u Vinči beli dim prisutan u osetno manjoj meri, saopštio je Sekretarijat za zaštitu životne sredine. To je objavljeno na osnovu dobijenih izveštaja od "Beo čiste energije”, Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave za vanredne situacije u Beogradu za period od 20 časova 18. avgusta do 8 časova 19. avgusta.

Dogašavanje je suspendovano jedino na mikrolokaciji klizišta, gde se prati da li će biti mikro obrušavanja, navodi se.

"Očekuje se da će se uskoro pristupiti dogašavanju i na ovoj lokaciji, navodi se u saopštenju. Ova pauza u zatrpavanju mikrolokacije nije od značaja za celokupnu aktivnost dogašavanja požara. Nema otvorenog plamena", ističe se u saopštenju.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine je od Uprave za vanredne situacije u Beogradu dobio izveštaj da je noćas na prostoru gradske deponije Vinča bilo angažovano jedno vatrogasno vozilo sa četiri vatrogasca-spasioca.

Takođe, Sekretarijat je od Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd dobio dnevni izveštaj o stanju zagađenosti vazduha od 20 časova 18. avgusta do 8 časova 19. avgusta.

Analizom podataka dobijenih sa automatskih mernih stanica utvrđeno je sledeće:

Na mernom mestu Ovča vazduh je ocenjen kao odličan i dobar, dok na na mernom mestu Zemun ocenjen kao dobar i prihvatljiv. Dobar i prihvatljiv je vazduh i na mernom mestu Bulevar despota Stefana. Na mernim mestima Novi Beograd, KBC "Dr DRagiš Mišović" i Vinča takođe je vazduh ocenjen kao dobar i prihvatljiv.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija