Društvo

Kisić o sednici Kriznog štaba: Svaki dan imamo konsultacije, sagledavamo sve moguće opcije

Komentari

Autor: Tanjug

21/08/2021

-

11:58

Kisić o sednici Kriznog štaba: Svaki dan imamo konsultacije, sagledavamo sve moguće opcije
Kisić o sednici Kriznog štaba: Svaki dan imamo konsultacije, sagledavamo sve moguće opcije - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa zasedaće sledeće sedmice, najavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

"Svaki dan imamo redovne konsultacije i budite uvereni da sagledavamo sve moguće opcije. Što se tiče sastanka celokupnog tima Kriznog štaba, on će biti u toku sledeće nedelje, ne mogu da kažem tačno vreme", rekla je Kisić Tepavčević odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

Ona je dodala da su načini prevencije odavno poznati i da ono što je drugačije sada u odnosu na isti period prošle godine jeste to što sada postoji vakcina.

"Ako kažemo da svi koji nisu vakcinisani to treba da učine, to nije ništa novo. Čarobni štapić u borbi protiv virusa nemamo, nema niko u svetu, ali imamo dostupnu vakcinu, i to će nam pomoći", rekla je ministarka.

Ona je kazala da treća doza vakcine neće ojačati kolektivni imunitet, već će zaštiti one koji je budu primili, kao i njihovo okruženje.

Podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar pre dva dana rekao je da će sednica Kriznog štaba biti sazvana u narednih nekoliko dana, ali je i naglasio da nam ne treba Krizni štab da znamo da treba da poštujemo mere.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija