Društvo

Vesić: Ne vidim razlog da nastava ne počne normalno s đacima u klupama

Komentari

Autor: Fonet

21/08/2021

-

13:22

Vesić: Ne vidim razlog da nastava ne počne normalno s đacima u klupama
Vesić: Ne vidim razlog da nastava ne počne normalno s đacima u klupama - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ne vidim nijedan razlog da školska godina ne započne normalno s đacima u klupama, kako je bilo pre korone, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Beoinfo i ocenio da Кrizni štab treba da donese takvu odluku što pre kako bi se pripremile i škole, odnosno roditelji i učenici, a da će se on usprotiviti i drugim restrikcijama.

Vesić tvrdi da za takav stav "ima mnogo argumenata" i navodi da su deca već izgubila godinu i po dana normalne nastave, da su iz epidemiološkog ugla deca sigurnija u školi nego kod kuće, kao i da bi još jedna godina bez nastave u školi ostavila teške posledice na socijalizaciju dece koja im je u tom uzrastu i te kako potrebna.

Dodao je da se nada da će ovakva odluka biti doneta brzo i da će stav Beograda biti isti i kada su u pitanju druge restrikcije koje se najavljuju.

"Biću protiv bilo kakvih restrikcija, jer one ne daju rezultate i samo su alibi odluke. Restrikcije su bile nužne kada se korona pojavila, jer nije bilo leka i trebalo je zaustaviti širenje virusa, a pritom dati šansu lekarima da upoznaju virus i naučnicima da pronađu lek. Sada kada lek imamo, odnosno vakcinu, i kada je bar u Srbiji dostupna svima, svako ko ne uzme lek čini to na svoju odgovornost", ocenio je Vesić.

Poručio je da ne može većina ljudi da bude talac manjine.

Komentari (0)

Srbija