Društvo

Danas do 35 stepeni, do kraja sedmice očekuju nas letnje kiše

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/08/2021

-

07:31

Danas do 35 stepeni, do kraja sedmice očekuju nas letnje kiše
Trg Nikole Pašića - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ponedeljak, 23. avgust, biće najtopliji dan ove sedmice, a ujedno će nam najaviti i novo osveženje. Hladan front sa severozapada već je stigao do susednih zemalja na zapadu.

 Prva "na udaru" je Hrvatska, zatim će biti Bosna i Hercegovina, a na područje Srbije hladan front stiže danas oko 16 časova, kada očekujemo i prve kapi kiše.

Kako se veče bude približavalo, kišna zona u kojoj će biti kratkotrajnih pljuskova i grmljavine proširiće se i na zapadne predele Srbije, a u toku noći pljuskove mogu da očekuju i stanovnici centralnih predela, malo južnije od Beograda, naglašava urednik vremenske prognoze Euronews Srbija, meteorolog Milena Lazarević.

Euronews Srbija

Dolazak fronta najaviće nam promena pravca i inteziteta vetra. Od podneva, vetar će duvati iz pravca severozapada i duvaće sve jače, naročito na području Bačke.

Kada je temperatura u pitanju, neće biti većih promena u odnosu na juče. 

U najtoplijem delu dana, temperatura će se kretati od 30 stepeni Celzijusa na severu do 34 ili 35 stepeni na jugu i jugoistoku.

U narednim danima, do kraja avgusta, maksimalna dnevna temperatura biće ispod proseka za ovo doba godine.

Preovladavaće promenljivo vreme, uz čestu smenu oblaka. sunca i kiše. Takođe, biće i nešto svežije u odnosu na vikend za nama. 

Temperatura će u najtoplijem delu biti oko 25 stepeni Celzijusa, a na jugu i istoku može se očekivati i koji stepen iznad toga.

Na kratkotrajne pljuskove, dakle, trebalo bi računati od danas poslepodne pa sve do srede. Nakon toga sledi kratak predak, a zatim će od petka ponovo biti nestabilno, uz letnje pljuskove.

Komentari (0)

Srbija