Društvo

Protest Unije sindikata prosvetnih radnika: Traže manje učenika u odeljenjima i platne razrede

Komentari

Autor: Euronews Srbija,

31/08/2021

-

13:41

Protest Unije sindikata prosvetnih radnika: Traže manje učenika u odeljenjima i platne razrede
Protest Unije sindikata prosvetnih radnika: Traže manje učenika u odeljenjima i platne razrede - Copyright Euronews/Ana Šuvalija Pešić

veličina teksta

Aa Aa

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika (USPRS) protestovali su ispred Skupštine Srbije, a jedan od zahteva je da se broj učenika u odeljenjima smanji na 24. Prosvetari su se zatim uputili u protestnu šetnju do Vlade Srbije.

Oni su sa skupa pod nazivom "Ne odustajemo" poručili su da ne odustaju od uvođenja platnih razreda, borbe za dostojanstven život i zarade, tužbi koje su pokrenute zbog nebrige države prema zaposlenima, od kvalitetnog obrazovanja za svako dete.

Protest ispred Skupštine Srbije počeo je intoniranjem himne. Prosvetari su svim poslaničkim grupama, predsedniku Srbije i Vladi Srbije uručen dopis u kojem traže da se smanji broj učenika u odeljenju i da je zbog pandemije to opravdano.

Euronews/Ana Šuvalija Pešić

 

Predstavnici tog sindikata poručili su da su odeljenja prevelika te su zbog toga deljena tokom epidemije.

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, okupljenima je rekla da izvršna i zakonodavna vlast mora da shvati da kvalitet obrazovanja zavisi od broja učenika u odeljenju.

"Da li postoji neko kome nije jasno da je lakše i kvalitetnije raditi sa 20 ili 24 učenika, a ne po 30 ili 33 đaka, zato smo danas ovde, da od danas svima bude jasno“, rekla je Janković i dodala:

Od Skupštine Srbije prosvetari su se uputili u protesnu šetnju do Vlade Srbije.

Komentari (0)

Srbija