Društvo

Sunčan i topao dan pred nama, blagi porast temperature od petka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/09/2021

-

07:37

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Na prognostičkim kartama ništa novo. Snažan anticiklon štiti nas od kišonosnih oblaka i donosi prijatnu letnju temperaturu, ali i sveže noći i jutra koja nas podsećaju da nam je jesen sve bliža, rekla je urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija Milena Lazarević.

"U danu pred nama, u većini mesta, nepromenjeno u odnosu na juče. Biće vedro, sunčano, ali vetrovito. Nešto više oblaka biće samo iznad južnih i istočnih predela, tačnije južnije od Kraljeva, ali neće biti kiše", kaže Lazarević.

Tanjug/Andrija Vukelić

 

Dodaje da je iznad naše zemlje sada izražen "gradijent vazdušnog pritiska", a to znači, objašnjava, da će u narednim satima biti veoma vetrovito. 

"Duvaće pojačan do jak, u Vojvodini i olujan jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura danas će biti oko proseka, od 24 do 26 stepeni Celzijusa", rekla ja ona.

Narednih dana vreme slično kao i prethodnih, bez temperaturnih klackalica. Ostaje umereno toplo, sunčano i bez kiše. 

"Blagi porast temperature očekuje se u petak i za dane vikenda, kada će se živa u termometru biti blizu 30 stepeni Celzijusa. Kiše, kao i prethodnih dana, još uvek nema na vidiku", rekla je Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija