Društvo

Vojska Srbije kod Titela izvela vežbu "Tisa 2021": Operacije na kopnu i vodi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/09/2021

-

19:42

Vojska Srbije kod Titela izvela vežbu "Tisa 2021": Operacije na kopnu i vodi
Vojska Srbije kod Titela izvela vežbu "Tisa 2021": Operacije na kopnu i vodi - Copyright Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

veličina teksta

Aa Aa

Na privremenom poligonu Vojske Srbije kod Titela, jedinice Prve brigade kopnene vojske i Rečne flotile realizovale su vežbu "Tisa 2021", u okviru koje su uvežbavane složene radnje i postupci prilikom izvođenja napadne operacije na kopnu i vodi, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 


Završnom segmentu višednevne vežbe danas je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa saradnicima, i tom prilikom se uverio u visok nivo sadejstva i osposobljenosti vežbajućih jedinica za realizaciju napadne operacije u sadejstvu raznorodnih sastava Kopnene vojske.
 
Na vežbi  je učestvovalo više od 350 pripadnika Vojske Srbije sa oko 90 borbenih i neborbenih vozila, inžinjerijskih sredstava, brodova i drugih plovnih objekata. 

Glavninu snaga činile su mehanizovane i oklopne jedinice Prve brigade kopnene vojske, koje su uz vatrenu podršku drugih jedinica prikazale složene borbene radnje prilikom nasilnog prelaska reke, borbe po dubini i gonjenja neprijatelja.

Snage u sadejstvu iz sastava Rečne flotile prikazale su mogućnosti za prevoženje borbenih jedinica brodovima i skelama i formiranje pontonskog mosta.

Predstavljene su i mogućnosti logističkih jedinica za transport snaga, snabdevanje ubojnim sredstvima, održavanje  i opravku borbenih sredstava, kao i medicinsko zbrinjavanje ranjenih i povređenih.

Preporuka za vas

Stefanović: Ministarstvo i Vojska u poslednje dve godine jači za 4.300 pripadnika

Komentari (0)

Srbija