Društvo

Generalna proba kadeta Vojske Srbije pred promociju, prodefilovali centrom Beograda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/09/2021

-

20:24

Generalna proba kadeta Vojske Srbije pred promociju, prodefilovali centrom Beograda
Generalna proba svečanosti povodom promocije najmladjih oficira Vojske Srbije - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Kadeti završnih godina Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, danas su prodefilovali ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije, uvežbavajući nastup za sutrašnju svečanost na kojoj će, ukazom predsednika Aleksandra Vučića, biti promovisani u najmlađe oficire Vojske Srbije.

Ove godine ukupno 139 kadeta poneće prve oficirske činove i to 121 kadet i kadetkinja 141. i 142. klase Vojne akademije, kao i 18 mladića i devojaka 7. klase Medicinskog fakulteta VMA, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana u subotu, 11. septembra 2021. godine, ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije sa početkom u 10 časova.

Promociji će prisustvovati predsednik Srbije i najviše državno i vojno rukovodstvo, kao i gosti iz zemlje i inostranstva.

Generalnoj probi promocije potporučnika prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović.

Komentari (0)

Srbija