Hajde da razgovaramo: Zašto je Beograd topliji od Kaira i šta nas čeka u nastavku leta?
Komentari
05/06/2025
-08:42
Emisija "Hajde da razgovaramo" autorke i voditeljke Lijane Kašiković ima za cilj da donese svež pristup aktuelnim temama iz svakodnevnog života.
Gledaoci Euronews Srbije će svakog radnog dana moći od 16.00 do 17.30 da uživaju razgovorima koji se tiču porodice, društva, psihologije, ekonomije i drugih relevantnih tema koje često izostaju iz vesti dana.
U izdanju za četvrtak, 5. jun, izdvajamo:
U Srbiji je počeo prvi toplotni talas ove godine, temperature dostižu 35 stepeni, tropske noći otežavaju san, a upozorenja RHMZ-a postaju svakodnevica. U današnjoj emisiji Hajde da razgovaramo gostuje meteorolog Nedeljko Todorović, sa kojim pričamo o svemu što treba da znate kada živa u termometru ne pada ni noću. Kako da se zaštitimo, kome ovakvo vreme najviše smeta, zašto je Beograd topliji od Kaira – i šta nas čeka u nastavku leta? Da li smo svedoci samo početka dugog i ekstremno toplog leta 2025?
Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, koji je ove godine posvećen borbi protiv zagađenja plastikom, u emisiji Hajde da razgovaramo gošća nam je Gitemeri Johansen, ambasadorka Evropskog klimatskog pakta. U danu kada se širom sveta otvara pitanje odgovornosti prema planeti, razgovaramo o moći svakodnevnih odluka, o inovacijama koje već menjaju stvari u Srbiji, kao i o važnosti cirkularne ekonomije u borbi protiv plastičnog otpada.
U današnjoj emisiji donosimo i dve neobične, ali autentične priče o ljudima koji su odlučili da pomere granice ukusa – i uspešno spojili tradiciju, maštovitost i upornost. Na crnogorskom primorju, među narovima jarkocrvene boje i punog ukusa, Vladislav Tošić iz Bara pronašao je inspiraciju da napravi vino od ovog voća – nešto što se retko viđa čak i na svetskoj vinskoj sceni. Nakon godina eksperimentisanja, stvorio je piće koje budi radoznalost i divljenje. A iz Vojke u Sremu dolazi još jedna neobična kombinacija. Svetlana Nikolin, sa idejom da spoji domaću čokoladu i čvarke, kreirala je slatko-slani delikates koji iznenađuje i oduševljava sve koji ga probaju
Komentari (0)