Društvo

Teretnjaci na graničnim prelazima čekaju i do četiri sata

Komentari

Autor: Tanjug

22/09/2021

-

09:25

Teretnjaci na graničnim prelazima čekaju i do četiri sata
Teretnjaci na graničnim prelazima čekaju i do četiri sata - Copyright Tanjug/Uprava carina

veličina teksta

Aa Aa

Teretna vozila na izlazu na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija, Batrovci čekaju 180 minuta, dok se na prelazu Šid zadržavaju 240 minuta. Kako su saopštili Putevi Srbije, nema zadržavanja vozila na naplatnim stanicama na autoputevima Srbije.


U toku su radovi na delu državnog puta I A reda broj 2, od Surčina do Uba, u oba smera, a dok traju radovi saobraćaj će se odvijati preticajnim i voznim saobraćajnim trakama, saopštili su Putevi Srbije.

Kako je precizirano, radovi će se izvoditi u periodu od 7 do 15 časova i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Takođe, na državnom putu I A reda broj 2 zbog radova na servisnom održavanju tunela "Šarani" do 12 časova biće zatvorene saobraćajne trake u oba smera.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Kako se navodi, od 12 časova, izvodiće se radovi na testiranju sistema za dojavu požara, uz četiri kratkotrajne obustave saobraćaja, u trajanju od po 10 minuta.

U toku su radovi i na autoputu E-70 od petlje Pećinci do petlje Ruma, a u toku dana odvijaće se radovi na redovnom održavanju puta, na potezu Beograd - Šid, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Takođe, od deonice Metriš do Koprivničkog brda do 15. oktobra izvodiće se radovi na rehabilitaciji puta uz naizmenično propuštanje vozila, navodi se u saopštenju.

Istovremeno traju radovi na putnom objektu od Rakovca do Neština, a na potezu Karbulovo-Trnjani vršiće se popravka kolovoza i kolovozne konstrukcije do 1. oktobra.

Radovi na sanaciji klizišta Gračanica od deonice Mijoska do graničnog prelaza Gostun trajaće do 31.decembra uz naizmenično propuštanje vozila, a alternativni putni pravac je deonica Kolovrat - Jabuka.

 

Komentari (0)

Srbija