Društvo

Sutra sednica Kriznog štaba, malo je verovatno da će biti restriktivnih mera - zašto?

Komentari

Autor: Tanjug

04/10/2021

-

07:15

Sutra sednica Kriznog štaba, malo je verovatno da će biti restriktivnih mera - zašto?
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Sednica Kriznog štaba biće održana najverovatnije sutra, najavila je premijerka Ana Brnabić.

"U utorak ćemo razgovarati o aktuelnim temama, pre svega ponovo, i ponovo, i ponovo, o vakcinaciji i šta još dodatno možemo da uradimo", rekla je Brnabić gostujući na TV Pink.

Ona je navela da dosta zemalja skraćuje period između revakcine i treće buster doze sa šest meseci na pet o čemu će se razgovarati i na sastanku Nacionalnog tela za imunizaciju.

Dan ranije, Brnabić je rekla da Krzni štab "nije ukinut", da to telo radi i kad nema sednice i istakla da ne veruje u restriktivne mere jer je vakcinacija jedini izlaz.

Prema njenim rečima, uvođenje restriktivnih mera dalo bi rezultate, koji bi se kroz neko vreme opet izgubili, pa bi opet trebalo uvoditi restriktivne mere što bi završilo u nebrojeno talasa.

Mentalno zdravlje nacije ne može da izdrži taj krug unedogled, dodala je predsedica Vlade je, posle obilaska izložbe radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Jugoslovenskoj kinoteci.

Zbog toga je strategija - vakcinacija građana Srbije, odnosno primanje prve i treće doze vakcina, istakla je ona.

Brnabić je podsetila da su u Srbiji na snazi mere nošenja maske u zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom gde su ljudi blizu jedni drugima.

Premijerka je ocenila da bi uvođenje restriktivnih mera sada, kao u vreme kada vakcina nije postojala, bilo priznanje da vakcinacija nije važna.

Komentari (0)

Srbija