Mali radnici velikog značaja: Pčele oprašuju više od 70 odsto biljaka koje jedemo
Komentari10/11/2025
-17:34
Pčele oprašuju više od 70 odsto biljaka koje koristimo u ishrani. A mi ćemo razgovarati danas o prirodi koja nas hrani, o regenerativnoj poljoprivredi i važnosti pčela, tihih čuvara života na planeti.
Gost emisije "Hajde da razgovaramo" bio je Nemanja Kovačević iz Inspira Vivo grupe, koji donosi iskustva iz kampanje "Zajedno pčelama na dar" i govori o konkretnim koracima i saradnjama koje mogu promeniti budućnost naše hrane.
"Kao što samo ime kaže, cilj regenerativne poljoprivrede je regeneracija prvenstveno samog zemljišta, a zatim i biodiverziteta u agrosistemu. Ono što je glavna razlika u odnosu na, ja volim da kažem, industrijsku konvencionalnu poljoprivrednu proizvodnju, to je upravo pažnja na zdravlje zemljišta, na taj mikrobiom, na taj mikrobiološki svet u zemljištu i pažnja na okolinu u okruženju tih njiva koje obrađujemo", rekao je Kovačević.
Više o ovoj temi pogledajte u video prilogu.
Komentari (0)