Društvo

Dečak teško povređen nakon strujnog udara u Ripnju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/10/2021

-

17:51

Dečak teško povređen nakon strujnog udara u Ripnju
Brza pruga - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

U železničkoj stanici Klenje danas je od strujnog udara iz kontaknte mreže teško povređen jedan dečak kad se popeo na vagon teretnog voza, a koji se nalazio na trećem staničnom koloseku, saopšteno je iz Infrastruture železnice Srbije.

U saopštenju sa navodi da je Hitna pomoć odvezla dečaka sa mesta nesreće, da se on nakon strujnog udara nalazio u izuzetno teškom stanju, ali da je davao znake života.

Osim Hitne pomoći na mesto nesreće odmah su izašli pripadnici MUP-a, kao i železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja.

Ovo je, navodi se u saopštenju, već šesti slučaj ove godine da se događaju nesreće koje su posledica strujnog udara iz kontaktne mreže koja se nalazi iznad železničke pruge.

U tim nesrećama su stradale dve osobe, a pet je bilo teško povređeno i sa velikim opekotinama. Obe stradale osobe su bile maloletne, a među povređenima su takođe bile dve maloletne osobe s teškim povredama. U prethodnih pet godina na prugama u Srbiji dogodile su se 33 nesreće koje su bile posledica strujnog udara, a u njima je stradalo 13 i teško povređeno 23 ljudi. Polovina poginulih i povređenih su bila maloletna lica.

Iz Infrastruture železnice Srbije odmah nakon nesreće naveli su da je dečak preminuo. Srećom, on je živ prebačen u bolnicu gde se lekari bore za njegov život.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija