Društvo

Od danas topli radijatori: Sve toplane u Srbiji u režimu funkcionalnih proba

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2021

-

09:45

Od danas topli radijatori: Sve toplane  u Srbiji u režimu funkcionalnih proba
Radijator - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

"U Srbiji ima 60 toplana, sve su krenule sa probnim radom, s tim što su neke probe tople, a neke hladne", rekao je za RTS Dejan Stojanović u Jutarnjem programu.

Kako je naveo to se uglavnom definiše odlukama o uslovima i načinu snabdevanja energijom i  svaka lokalna samouprava to uređuje.

Objašnjava da je 12 stepeni prosečna dnevna temperatura koja predstavlja granicu da bi toplane krenule sa grejanjem u određenom gradu, a da propis definiše da je potrebno da ta temperatura potraje negde jedan, a negde tri dana.

U Beogradu topli radijatori

Zbog pada spoljašnje temperature svi toplotni izvori Beogradskih elektrana od danas prelaze iz hladnog dinamičkog režima u režim toplih funkcionalnih proba, saopšteno je iz tog preduzeća.


Beogradske elektrane će pored provera funkcionalnosti postrojenja ujedno i isporučivati toplotnu energiju potrošačima.

Narednih dana do zvaničnog početka grejne sezone, 15. oktobra, kako je saopšteno, nastaviće se sa radom prilagođenim prognoziranim i ostvarenim spoljašnjim temperaturama.

Ukoliko u danima do 15. oktobra srednje dnevne temperature budu niže od 12 stepeni, biće nastavljena isporuka toplotne energije potrošačima.

U Beogradskim elektranama naglašavaju da se prvi efekti današnjeg rada proizvodnih pogona kod većine potrošača mogu očekivati u popodnevnim i večernjim časovima.

Apeluju na sve potrošače da do zvaničnog početka grejne sezone prijavljuju isključivo kada cele zgrade nisu snabdevene toplotnom energijom na broj telefona Dispečerskog centra 011/2093-011.

Kako kažu, prioritet u otklanjanju reklamacija je curenje vode iz instalacija, a broj telefona za prijavu je 011/2093-100.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija