Društvo

Korona presek: Skoro 7.000 novozaraženih, preminule 53 osobe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/10/2021

-

15:14

Korona presek: Skoro 7.000 novozaraženih, preminule 53 osobe
Korona presek: Skoro 7.000 novozaraženih, preminule 53 osobe - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je za poslednja 24 sata testirano 23.660 ljudi, od čega je pozitivno njih 6.930. Od posledica bolesti kovid 19 preminule su 53 osobe. Na respirator je priključeno 269 pacijenata.

Da podsetimo, u Srbiji je juče pozitivno je bilo 5.700 osoba. Od posledica koronavirusa preminula je 51 osoba, a na respiratore je bilo priključeno 260 pacijenata.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa Predrag Kon rekao je da bi pad broja novozaraženih i umrlih bio neuporedivo brži da su tokom poslednje sednice tog tela prihvaćeni predlozi mera medicinskog dela.

"Poslednje dve nedelje smo stabilozovali broj novozarazenih, ali nažalost pristižu svi oni koji su se ranije zaražavali i pristižu smrtni ishodi. Tako da će nešto kasnije i to da se stabilizuje. Nažalost uvek počne da pada broj novozaraženih, a broj umrlih raste, a u jednom ternutku i broj umrlih počne da pada", rekao je dr Kon gostujući na Euronews Srbija.

Takođe, zabrinjavajući su podaci o povećanom broju umrlih, kao i onih koji imaju tešku kliničku sliku.

"Prošle nedelje je u kovid bolnici u Batajnici od posledica koronavirusa preminuo bračni par, a juče je na redovnoj kontroli bio mladić od 24 godine, koji se jedva izlečio i čija je majka (49) umrla od posledica koronavirusa, dok se on borio za život. Ovakve sudbine čitavih porodica, ovde, mi doživljavamo skoro svakog dana", rekla je za Euronews Srbija direktorka ove bolnice dr Tatjana Adžić Vukićević.

Kako je navela, trenutno u ovoj bolnici 700 pacijenata leži na poluintezivnoj nezi, dok je 100 na intezivnoj, ali naglašava, da se ova brojka stalno menja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija