Društvo

Ministarstvo zdravlja objavilo broj telefona na kojem građani mogu da prijave lekare koji ne preporučuju vakcinu

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2021

-

12:47

Ministarstvo zdravlja objavilo broj telefona na kojem građani mogu da prijave lekare koji ne preporučuju vakcinu
Ministarstvo zdravlja objavilo broj telefona na kojem građani mogu da prijave lekare koji ne preporučuju vakcinu - Copyright Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je od danas u funkciji broj mobilnog telefona 064/88-11-405 na koji građani, putem viber aplikacije, mogu da prijave lekare koji pacijentima ne preporučuju vakcinaciju, bez jasnog, opravdanog i konkretno navedenog medicinskog razloga.

Sve nepravilnosti koje budu dostavljene putem ovog broja, biće procesuirane pred Sudom časti Lekarske komore Srbije, odnosno biće podnete prijave za ugrožavanje života i zdravlja građana protiv navedenih lekara.

Iz Ministarstva još jednom pozivaju sve koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što pre, jer je to jedini način na koji se epidemija koronavirusa može staviti pod potpunu kontrolu.

I ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je ranije danas da će LKS protiv lekara koji kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše, pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi, da će ići na Sud časti, što znači da će "verovatno izgubiti licencu".

"To je odluka struke, a članovi Lekarske komore Srbije su svi lekari u Srbiji. Podržavam tu odluku, to je nešto neminovno", rekao je Lončar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija