Društvo

Korona presek: Raste broj preminulih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/10/2021

-

15:10

Korona presek: Raste broj preminulih
Korona presek: Raste broj preminulih - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U poslednja 24 časa, u Srbiji je na koronavirus testirano 24.984 ljudi, od čega je pozitivno njih 7.745. Preminulo je 58 osoba.

Hospitalizovano je 6.708 pacijenata, a respiratorima se nalazi njih 273.

Podsetimo, juče je u Srbiji bilo 7.664 pozitivnih, a preminule su 57 osobe.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se u Srbiji uvedu kovid propusnice.

Kako je potvrdila i premijerka Ana Brnabić kovid propusnice će biti uvedene od subote 23. oktobra samo posle 22 časa u svim ugostiteljskim objektima. 

"Odlučili smo da uvedemo kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru zato što i dalje imamo na snazi protivepidemijsku meru koju nismo menjali, a to je da ugostiteljski objekti rade do jedan, pa ne možemo ni da uvodimo u noćne klubove. U restoranima, kafićima, barovima i sličnim objektima nakon 22 časa nećete moći da budete u zatvorenom prostoru bez validne kovid propusnice", rekla je Brnabić

Validan kovid sertifikat, kako dodaje premijerka, predstavlja potvrda druge, odnosno treće doze vakcine koja nije starija od 210 dana (za drugu dozu, odnosno sedam meseci).

To je i negativan PCR test ne stariji od 72 sata, kao i negativan antigenski test s tim što je validan samo 48 sati.

Za strance, biće prihvaćen validan EU kovid sertifikat, ili sertifikat druge zemlje sa kojom Srbija ima sporazum o priznavanju kovid sertifikata, ističe Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija