Društvo

Srbija donirala Rumuniji lekove i kiseonik za lečenje obolelih od kovida 19

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2021

-

13:06

Associated Press • Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je danas uputila Rumuniji donaciju u lekovima i kiseoniku za lečenje obolelih od virusa korona. Isporučeno je oko 6.500 komada lekova i oko 900 litara koncentratora kiseonika.

Donaciju je ispratio ispred Palate Srbije ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, a isporuci je prisustvovala i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju.

Šef srpske diplomatije je izrazio zadovoljstvo što je Srbija u prilici, da na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, uputi pomoć bratskoj, susednoj Rumuniji koja se, kako je rekao, suočava sa najtežim talasom borbe protiv kovida 19.

"Srbija šalje humanitarnu pomoć u lekovima i kiseoniku, koja je preko potrebna našim komšijama u Rumuniji. Uvereni smo da će pomoć spasiti mnoge zivote", rekao je Selaković.

Izrazio je zahvalnost na donaciji vakcina koju je Rumunija poslala Srbiji u junu ove godine i naglasio da sada uzvraćamo pomoć kako bi pokazali da jedni drugima pomažemo kada je teško.

"Danas kada je ekonomija Srbije drugu godinu zaredom jedna od najbrže rastućih u Evropi, u prilici smo da pomognemo ne samo svojim građanima već i građanima prijateljskih zemalja, a Rumunija je jedna od njih", naglasio je ministar.

Alepolovao je na građane Srbije da iskoriste to što je država nabavila dovoljno vakcina i da se vakcinidsu i tako zaštite sebe i druge.

"Ukoliko to ne urade, plašim se da neće biti kraja ovoj pošasti koja nemilice odnosi živote", rekao je Selaković.

Ambasadorka Davidoju je zahvalila Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću na donaciji koja je, kako je istakla još jedan dokaz prijateljstva i solidarnosti između dve zemlje.

"Nisam očekivala da će situacija u Rumuniji biti tako loša. Veoma cenimo gest Srbije, ovo je dokaz da smo tu jedni za druge i to je najvažnije", rekla je ambasadorka.

U Rumuniji je do sada virusom korona zaraženo 1,48 miliona stanovnika, a preminulo više od 42.000 ljudi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija