Društvo

Posle hladnog jutra, tokom dana sunčano, temperatura do 17 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

26/10/2021

-

07:17

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će ujutro biti hladno, ponegde sa slabim mrazem, po kotlinama uz maglu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana se očekuje pretežno sunčano vreme. Vetar slab, u košavskom području umeren i jak, jugoistočni, u južnom Banatu povremeno olujni. U toku noći košava u slabljenju. Najniža temperatura biće od minus tri do sedam, najviša od 12 do 17 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i vetrovito. Vetar umeren i jak, jugoistočni. U toku noći umereno naoblačenje, košava u slabljenju. Najniža temperatura 6, najviša 15 stepeni Celzijusa.

Unsplash

 

Prema prognozi za narednih sedam dana, u sredu se u Srbiji očekuje umereno oblačno i uglavnom suvo, po podne će na severu doći do razvedravanja.  

U četvrtak će na severu zemlje biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno oblačno. Od petka do nedelje pretežno sunčano, u košavskom području vetrovito. Kako su meteorolozi za Euronews Srbija već najavili, za vikend stižu topliji dani, a prelaz iz oktobra u novembar, biće sa temperaturom do 20 stepeni Celzijusa.

Početak novembra sa toplijim danima

Kako RHMZ navodi, od ponedeljka pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a temperatura će se kretati oko prosečnih vrednosti, najviša od 14 do 18 stepeni Celzijsa.

I meteorolog Đorđe Đurić rekao je za Euronews Srbija da će prema trenutnim prognozama početak narednog meseca odlikovati relativno toplo vreme sa temperaturama iznad proseka.

"Početak novembra donosi prijatne i tople jesenje dane, nešto iznad proseka, s obzirom na to da je prosek maksimalnih temperatura za poslednju dekadu oktobra od 14 do 18 stepeni Celzijusa", kaže Đurić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija