Društvo

Doneta odluka: Neće biti uvedena onlajn nastava za sve škole

Komentari

Autor: S. T.

28/10/2021

-

11:48

Doneta odluka: Neće biti uvedena onlajn nastava za sve škole
Doneta odluka: Neće biti uvedena onlajn nastava za sve škole - Copyright Euronews, profimedia, Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Održan je sastanak medicinskog dela Kriznog štaba i Tima za škole i dogovoreno je da se nastava i naredne nedelje organizuje po modelima kao prethodnih nedelja, saznaje Euronews Srbija.

To znači da nema uvođenja onlajn nastave u sve škole.

Medicinski deo Kriznog štaba predložio je pomeranje jesenjeg raspusta, a odluka o tome biće doneta naredne nedelje na sednici Kriznog štaba.

Predstavnik medicinskog dela Kriznog štaba na sastanku bio je epidemiolog Predrag Kon.

U Ministarstvu prosvete kažu da će odluka o eventualnoj promeni modela nastave u pojedinim jedinicama lokalne samouprave za sledeću sedmicu biti doneta sutra,  kao i do sada, a preporuka Tima je da se što duže održi neposredna nastava u skladu sa važećim merama i preporukama.

Tim za škole na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole,  utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

Opštinski, odnosno gradski štab za vanredne situaciju učestvuje u ovom procesu, dajući svoj predlog za primenu odgovarajućeg modela obrazovno-vaspitnog rada, posredstvom nadležne školske uprave, kažu u Ministarstvu prosvete.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da su članovi medicinskog dela Kriznog štaba imali konsultacije u utorak i da je stav da deca treba da idu u školu.

Predložiće i pomeranje predstojećeg raspusta kako bi se napravila pauza od desetak dana.

"Da li će biti ranije ili kasnije sredinom meseca – videćemo šta je odgovarajuće, moramo da poštujemo i ono što će reći zdravstveni radnici i sindikati i ono što misle roditelji", rekao je Tiodorović za RTS.

"Mislim da imamo dogovor i stav koji će biti jedinstven gde ćemo učiniti sve da škola ipak očuva ono što je najvažnije, jer deca najviše gube ako su isključivo na onlajn nastavi", naveo je on.

 

Komentari (0)

Srbija