Društvo

Fabio Skano novi direktor Kancelarije SZO u Srbiji, ali i celog regiona

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/11/2021

-

15:38

Fabio Skano novi direktor Kancelarije SZO u Srbiji, ali i celog regiona
Zlatibor Lončar, Hans Kluge i Fabio Skano - Copyright Tanjug/Ministarstvo zdravlja/Aleksandar Angelovski

veličina teksta

Aa Aa

Novi direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji je dr Fabio Skano koji je zamenio dr Marijana Ivanušu. On je već 20 godina u toj organizaciji i biće predstavnik za ceo region. Do sada je bio direktor Kancelarije SZO u Bosni i Hercegovini.

Sa Skonom, ali direktorom SZO za Evropu dr Hansom Klugeom danas je razgovarao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Novi direktor kancelarije SZO u Srbiji, dr Skano, će biti zadužen za čitav region, jer želimo da našu saradnju podignemo na još viši nivo, i da još jače radimo, zajednički, sa Ministarstvom zdravlja Srbije, u sprovođenju aktivnosti koje za cilj imaju kontrolu epidemije koronavirusa u celom regionu", rekao je Kruge, a navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Eksperti za imunizaciju u Srbiji radi većeg obima vakcinacije

On je naveo da će u narednom periodu u Srbiju poslati eksperte za imunizaciju, kako bi doprineli podizanju broja vakcinisanih građana.

"Radićemo i na tome da region Zapadnog Balkana uključimo u finansijske mehanizme Evropske unije namenjene očuvanju javnog zdravlja i borbi protiv korona virusa", istakao je Kluge.

Lončar je naveo da to što će direktor Kancelarije SZO u Srbiji biti zadužen za ceo region govori koliko su aktivnosti Srbije u oblasti zdravstva prepoznate i vrednovane u Evropi.

"Pandemija korona virusa je i dalje u punom jeku. Sve zemlje regiona imaju veliki broj javnozdravstvenih izazova i moraćemo još više i još jače da radimo zajedno sa ekspertima SZO kako bismo virus pobedili", istakao je ministar Lončar.


Ministar Lončar i predstavnici SZO su zahvalili dosadašnjem direktoru kancelarije SZO u Srbiji, dr Marijanu Ivanuši, na predanom i posvećenom radu tokom njegovog boravka u Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija