Društvo

Moguće detonacije u Slobodi Čačak, ali ovoga puta građani nemaju razloga za strah

Komentari

Autor: RINA

10/11/2021

-

14:43

Moguće detonacije u Slobodi Čačak, ali ovoga puta građani nemaju razloga za strah
Moguće detonacije u Slobodi Čačak, ali ovoga puta građani nemaju razloga za strah - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Specijalizovane deminerske jedinice Tehničko-remontnog zavoda Kragujevac sutra će u krugu vojne fabrike Sloboda uništavati neeksplodirana ubojita sredstva.

"Ovim putem obaveštavaju se sugrađani da, ukoliko čuju detonacije iz pravca 'Slobode', znaju da je u toku kontrolisano uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava, koje je planirano u periodu od sedam do 15 časova", poručuju iz vojne kompanije.

Podsetimo, serija eksplozija i požara koji su se 4. i 19. juna dogodile u fabrici namenske industrije "Sloboda" u Čačku. Uzrok i dalje nije poznat, a biće onda kada se završi rad nezavisnih komisija.

U dve eksplozije koje su se dogodile u rasponu od 15 dana povređena su tri radnika fabrike koja proizvodi i izvozi oružje i vojnu opremu. Kako su zvaničnici tada naveli, eksplozije su se dogodile u skladištima oružja, a sama fabrika danima posle toga je bila zatvorena, dok su demineri čistili teren.

Ova fabrika je jedna od glavnih u namenskom sistemu Srbije i, prema rečima nadležnih, za 2021. ima ugovorene projekte za izvoz u vrednosti od 50 miliona evra.

 

Komentari (0)

Srbija