Društvo

Lekar antivakser iz GAK Narodni front ne zna ni nazive vakcina, a savetuje ljude da se ne vakcinišu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/11/2021

-

18:47

Lekar antivakser iz GAK Narodni front ne zna ni nazive vakcina, a savetuje ljude da se ne vakcinišu
Lekar antivakser iz GAK Narodni front ne zna ni nazive vakcina, a savetuje ljude da se ne vakcinišu - Copyright Prinstscreen YouTube/K1 Televizija, Tanjug AP/Lynne Sladky, cdc.gov

veličina teksta

Aa Aa

Ginekolog Borislav Antonijević, zaposlen u GAK Narodni front u Beogradu, predstavljao je Udruženje građana "Lekari i roditelji za nauku i etiku" u jutanjem programu televizije K1. 

Pod istim nazivom na Viberu postoji grupa u kojoj su neki zdravstveni radnici savetovali lečenje ivermektinom, lekom koji nije registrovan za humanu upotrebu, niti se koristi u protokolu za prevenciju i lečenje kovida-19. I sam Antonijević bio je jedan od aktivnih članova te grupe.

U svom nastupu izneo je tvrdnju da je vakcina protiv gripa dobrovoljna za razliku od vakcine protiv kovida, nije čak ni znao, iako je o tome govorio s uverenjem stručnjaka, koje je pravo ime Fajzerove vakcine (COMIRNATY) već je pogrešno citirajući taj naziv tvrdio da su upitanju dva cepiva.

U istom izlaganju je sasvim suprotno interpretirao potpredsednicu SAD Kamilu Haris tvrdeći da su svi koji su hospitalizovani u bolnici zbog korone, zapravo vakcinisani iako je ona dva puta naglasila da su u pitanju oni koji nisu vakcinisani.

Tvrdio je, pozivajući se na svog prijatelja da se sa setifikatom o vakcinaciji ne može ući u Grčku, onodnosno na pojedina mesta u Grčkoj, na šta ga je odmah demantovala voditeljka vlastitim iskustvom od, kako je navela, pre nedelju dana.

Lekarska komora Srbije je po prijavi zdravstvene inspekcije, a po službenoj dužnosti pokrenula postupak pred sudom časti, protiv lekara za koje postoji osnovana sumnja da su savetovali i lečili pacijente od kovid-19 infekcije lekom "ivermektin".

Za sada nisu poznata imena lekara koji će se naći pred sudom časti. Zbog aktivnosti u spornoj viber grupi dosad je smenjen pedijatar Bojko Bjelaković sa funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju dečje klinike za interne bolesti UKC, pošto je objavljeno da je „jedan od administratora“ viber grupe „LNRE – Ivermektin preporuke“,

Lekarska komora Srbije najavila je ranije će zbog ovog slučaja, u saradnji sa zdravstvenom inspekcijom i Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, protiv lekara koji su članovi pomenute grupe "preduzeti potrebne mere".

Oni su ukazali da Zakon o zdravstvenoj zaštiti propisuje da je "zabranjeno pružanje zdravstvene zaštite od strane zdravstvenog radnika van zdravstvene ustanove, odnosno privatne prakse" (stav 2. član 160).

Zakon predviđa dalje da, "ako zdravstveni radnik postupi u suprotnosti sa stavom 2. ovog člana, nadležna komora zdravstvenih radnika zdravstvenom radniku oduzima licencu, u skladu sa zakonom". 

S obzirom na činjenicu da nisu poznata imena onih koji će se naći pred sudom časti, nije izvesno ni da li je među njima i Borislav Antonijević koji je svoje stavove i javno zastupao gostujući u jutarnjem programu K1 TV i izneo tvrdnje koje su suprotne onome što je lekarima i stručnjacima dosad poznato kada je u pitanje lečenje kovida 19.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je prošle nedelje da su lekari koji su preporučili ili prepisali lek ivermektin već smenjeni sa svojih radnih mesta i da će se smatrati da lekari koji preporučuju upotrebu tog leka narušavaju zdravlje i život građana Srbije, pa će u skladu s tim i snositi odgovarajuće posledice. Lončar je pozvao i medije u Srbiji da ne izveštavaju o „antivakserima“ u Srbiji, jer je to „ono što oni i žele“.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Zoki

01.11.2022 17:32

Globalisti su pobili sve koji su pricali protiv ovog genskog tretmana,vakcine,,,laboratorijski misevi su svi pocrkali ...toliko o tome ...Antonijevic je na strani naroda i sprecava genocid....

Srbija