Društvo

Šestoro mališana na lečenju u Mišoviću, uglavnom stižu iz unutrašnjosti

Komentari

Autor: Slavica Tuvić

11/05/2021

-

14:08

Šestoro mališana na lečenju u Mišoviću, uglavnom stižu iz unutrašnjosti
Šestoro mališana na lečenju u Mišoviću, uglavnom stižu iz unutrašnjosti - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Polako se prazni dečja bolnica KBC "Dragiša Mišović" i trenutno je u toj ustanovi na lečenju šestoro mališana koji su oboleli od  kovida 19. Uglavnom su to deca koja pristižu iz unutrašnjosti Srbije, jer tamo kovid bolnice prelaze u normalan režim rada.

Načelnica bolnica za dečije plućne bolesti KBC "Dragiša Mišović" dr Olivera Ostojić kaže da se bolnica polako prazni i da su juče imali dosta otpusta dece kući.

"Bolnica je juče dosta ispražnjena. Sada nam pristižu deca iz unutrašnjosti, jer bolnice u unutrašnjosti prelaze u ne-kovid sistem. Mi sada imamo veći broj dece iz unutrašnjosti nego iz Beograda", kaže Olivera Ostojić za Euronews.rs.

Epidemija virusa korona polako se smiruje, bar što se tiče ovog talasa. U prolog tome govori podatak da je svakim danom sve manje novozaraženih i da je smanjen pritrisak na kovid ambulante. 

"U našu ambulantu sada povremeno dođe po neko. Više je pacijenata koji dolaze na kontrole , nego na lečnje. Epidemija jenjava polako, a tome je doprineo i dobar odaziv na vakcinaciju", ističe Ostojić.

U Bolnici za dečje plućne bolesti KBC "Dragiša Mišović od početka epidemije lečeno je oko 850 mališana i bilo je 1.300 do 1.400 ambulantnih pregleda.

Komentari (0)

Srbija